Omenat

Omenaa 6 ha, kahdella eri tarhalla. Kääpiökasvuiset omenapuurivistös istutettu vuonna 2002. Tarhoille on muodostunut oma linnusto, hyönteispopulaationsa ja sitkeästä aitojen korjailuistakin huolimatta vikkelästi omia polkuja hyppelijät. Tervetuloa tutustumaan.

Omenia myynnissä

omalla myyntipisteellämme puutarhalla. Toreilla satunnaisesti esim. Lappeenrannan kauppatorin maalaismarkkinoilla , Muikku&Pottu yms tapahtumissa. Lappeenrannan REKo ryhmässä. Seuraa ilmoitteluamme esim somessa.

Tervetuloa poiminaan itse!

Poimimaan itse retkeillen tai vain retkeilynkin merkeissä omenatarhoillemme tutustumaan kutsumme kasvukauden aikana yleisöä ilmoittelemalla somekanavilla: Instagram ja Facebook. Ajankohtaista etusivulta löydät satokaudella aukioloaikamme.

Omenakesä alkaa heinäkuun lopussa
-PIRJA
-VALKEA KUULAS
-VUOKKO
Syyskuun alussa kypsyvät lajit
-LAVIA
-SAMO
-JASPI
-SANDRA
-HETA
-SAFRAN POHJOLA
Myöhäisempää syksyyn kypsyy
-LAVIA
-TIINA
-EPPULAINEN
-LOBO

Syyskuun alussa kypsyviä lajikkeita:

Lavia -pohjaväriltään vaalean vihreä, peiteväriltään punainen

Samo– kevytsyöntisenä pohjaväriltään keltainen ja valoa saatuaan ruskeanpunainen.tTlous-ja mehuomenoiden pääsatoa meillä omenatarha1

Jaspi myöhään syksyyn säilyvä kiiltävän tummanpunainen, vahapinta

Sandra suomessa Loboa ja Huvitusta risteyttämällä jalostettu herkkulajike, mehukas punaisen viirukas

Heta punainen kiiltävä vahapintainen

Safran Pohjola säilyvä on venäläisen keltakanelin jaloste, makea mielyttäväarominen punainen peiteväri, syöntiomenan kokoinen.

Myöhäisempää syksyyn

Laviaa,joka ohutkuorisena makeahappoisena on odottamisen arvoinen.

Tiina odottamisen arvoinen ja syksyn tarharetken arvoinen on suurikokoinen lähes hapoton erittäin mehukas syöntiin sekä talousomenaksi.

Eppulainen on ollut meillä tuoremehun ja mausteisen kirkkaan omenaglögin materiaalia. kypsyy nautintakypsäksi lokakuussa ja säilyy jouluu, lievähappoinen,

Lobo syys-lokakuun vaihteessa kypsyvä,nautintakypsäksi marraskuulla valmistuva tuttu lähes 100 vuotta Suomessa viljelty tuttu.

Hello, autumn! Choose Joy and take great party.